Vă recomand un film documentar deosebit care ne arată foarte clar cum anumite evenimente traumatizante din viaţă sau din copilărie pot declanşa puteri creatoare nebănuite, care înving orice limite şi orice concepte sociale.
Aici este ilustrat foarte practic acest concept de a vedea întodeauna partea pozitivă a oricăror evenimente aşa-zis negative din viaţa noastră şi cum de fapt ele ne împing spre adevărata noastră cale, spre maxima noastră valoare, spre binele nostru cel mai înalt.
Acest film ne arată cum se trăieşte interior şi exterior pasiunea creatoare şi ce mentalitate ar trebui să avem, pentru ca Universul să colaboreze cu noi, prin diverse sincronicităţi şi momente magice, pentru a împlini şi finaliza ceea ce dorim să creăm. Filmul sugerează că avem, ca fiinţe umane, resurse nebănuite, posibilităţi infinite, pe care le putem accesa şi manifesta rapid şi care nu ţin cont de spaţiu, de timp, de credinţele sociale, de legile umane sau de părerile celor din jurul nostru.
Uneori, când mergem pe drumul nostru, întâmpinăm blocaje exterioare, variate presiuni din partea celor care nu sunt de acord cu noi etc. Însă este important ca, în acele momente, să preluăm controlul şi să ne focalizăm şi mai mult pe ceea ce dorim să realizăm, fără a ne lupta cu acele blocaje sau cu cei care nu sunt în acord cu noi. Realizând aceasta, vom atrage în scurt timp conjuncturile şi persoanele favorabile creaţiei şi dorinţelor noastre. Chiar personajul principal din film este uneori etichetat ca „nebun” sau „retardat”, tocmai datorită faptului că pare defazat de realitate, el alegând atunci să preia controlul şi să fie imun la acele influenţe.
Mai putem învăţa din film cum să ne lasăm ghidaţi de intuiţia noastră, cum să abordăm orice probleme cu curaj, cu spontaneitate, cu umor, fără prejudecăţi, fără rezistenţe, într-un mod optimist, pozitiv, inteligent şi plin de imaginaţie. Ideea fundamentală care transpare din film este că „orice este posibil”, oricât de imposibil ar părea, în orice sector al vieţii noastre.
Pe lângă partea motivaţională, sunt prezente în film si alte aspecte pe care fiecare dintre noi le va percepe în funcţie de natura şi nevoile personale. Este un film care trebuie abordat prin vechea sintagmă „merită văzut”, dar neapărat şi prin două sintagme noi: „merită trăit” şi „merită experimentat”. Vă doresc vizionare plăcută, trăire şi experimentare la maxim !!!
Psih. Adrian Cotună
http://www.imdb.com/title/tt1587707/
Filmul îl găsiţi aici https://filme-online.to/film/eNQ/Exit-Through-the-Gift-Shop?ep=18466
Obs. Pâna la pagina propriu-zisă a documentarului pot exista reclame deranjante de tip scam. Indicat este să aveţi instalat pe device un antivirus sau o extensie de tipul ad-blocker (advertising blocker) pe browserul cu care deschideţi link-ul.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.